Azerbaycan | Karabağ




Azerbaycan...

1990’lı yılların sonunda yine bir ermeni provokasyonu mevcutken, dönemin koalisyon hükümeti Başbakanı sıfatıyla rahmetli Ecevit; Nahcivan üzerinde garantör olduğumuz hasebiyle 2 Ordu Komutanlığına teyakkuz emri vererek zırhlı birlikleri sınıra konuşlandırmış idi. 

Nahcivan, Azerbaycan arasına ermeni işgali sonucu bağ yoktur ancak garantör ülkelerin ve Türkiye’nin baskısı neticesi bir koridor bırakılmış fiili bağ bu yolla tesis edilmiştir. 

Bu durumu tespitle... 

Geçen hafta ve bu sabah olana bakıldığında bir gariplik olduğu açıktır. Bu gariplik sadece Azerbaycan Türk'ü soydaşlarımızın ne yaptığı ( yapmadığı ) ile ilgili değildir. Üç kıtada ciddi anlamda tuhaflıklar mevcuttur. 4. kıta konuya hariçten gazelle tam ortadan müdahil olmaktadır. 

Asya 
Avrupa 
Afrika 

Dünya tek kara parçasıyken, bacaklarından ayrılıp arada ta.ak gibi kalan bölge Ortadoğu’dur. Malum o da kıta değildir. 

Bu üç kıtada olan tüm meseleler 21. Yy’da şu şekilde özetlenebilir. 

Rövanş 
Kontra
Gasp

Kapanmamış hesapların illa rövanşı olur. Ama bu bakkal defteri gibi olmaz. Borç binleri bulmuş, yüz TL vereyim demekle yada istemekle defter dürülmez. Azerbaycan idaresinin maalesef yaptığı budur ! Diş gösterilmektedir, çokta tesirlidir ama görülen o ki asıl harp twitter 
da kopmaktadır. Yani -vurduk, koyduk, kopardık, geliyoruz, gelicez, haftaya gelicez... şekilde pek bir fena savaş sürmektedir. Bu sabah 6 ve akabinde olan da görülen o dur ki budur. Çekincelerle, amalarla, etrafında çevirmenlerle rövanş alınmaz !... 

Kontralar; Sıcak bölgeler dikkate alındığında yani o bölgede at koşturan başkaca ülkeleri alakadar eden başkaca bölgelerde, alakalı ülkeyi dürtüp - bak burda ne var ! demektir. Kaşardan daha fazla süner bu bölgeler. Mealen - maymunsun abicim kuyruğun yok ki dötünü kapatasın... mesajı verilir. 

Gasp; Adalar denizi, yunan, fransız derken geçen hafta mısır da toplandılar Doğu Akdeniz gaz bilmemem nesi ülkeleri. Bir biz yokuz. İşte bu karşı bloğun yapmaya çalıştığı ve buna karşılık kontralarımızdır. 

Tek tek şu şunun kontrasıdır. Şu hamle şunun içindir demeyeyim siz bulun. Ama görülen o dur ki Azerbaycan Türk yönetimi bir koala kararlılığıyla Dağlık Karabağ’ı kurtaracaktır !

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savaş yada kaç

BİRİLERİ VAR