BİRİLERİ VAR



BİRİLERİ... 

Sosyal alem, tam bir alem aslında. 80 günde devri alem vardı. Burada 8 dakika yetiyor. Birilerini görüyorsun. O paylaşmasa bile birilerinin duygularına öyle bir dokunuyor ki o paylaşıyor. Sende o birinin hikayesine dokunuyorsun. Kenardan belki ama işliyor işte inceden. 

En çok gece bar pavyon paylaşan görüyorum. Şu kadar kınıyorsam ekmek çarpsın. Eskiden içerlerdim. Hani bazı günler var memleketin ciğeri yanmış o gün ama haber izlemedikleri için “canları sıkıldığından” bihaber biçimde eğlencenin dibindeler. Onlara o gece hizmet eden birileri var. Yediklerini içtiklerini taşıyor ha bire. Birileri daha var masanın bulaşığını arka tarafta sıyırıp makinaya dizen. Masada oturan çataldaki lekeye laf eder ama evinde bir çatal yıkamışlığı yoktur. Bırak yıkamayı makina yerleştirmekten acizdir. Dışardan söylenir, olmadı dışarda yenir. Ama o hizmeti edenlere öylesine laf edilmez, edilmemelidir. 

Birileri var yine. Birileri arabasının içi pislenmesin diye eline geçeni dışarı atar. Sonra birileri sokaklar ne kadar pis der. Ama birileri genelde gece karda, kışta, fırın ateşi havalarda sokakları temizler. Birileri ertesi gün bir torba çekirdeği bankta çitlesin yere atsın diye. 

Birileri var sen hastalandığında kendi tasaları, kaygıları yokmuş gibi senin gibi en az 80 tanesine çare olmaya çalışır. Ama sen canın neren ağrıyorsa orada attığı için hiç ona sormazsın nasılsın bir yerin ağrıyor mu ? Halin nicedir ? Ama hep o birilerinin döner sermayeden, piçaktan aldığı parayı konuşursun. Olsun iyi ki o birileri var. 

Birileri var nesil yetiştirmek işleri. Eğitecek öğretecek ki evde birilerinin adam etmekten imtina ettikleri hizaya girsin adam olsun diye. Günlük telaşınız sizi yeterince hırpaladığı için vakit ayırıp toplamadığınız veletleri ve biraz daha büyüklerini biçimlendirsin diye yol tepen, geceden gündüzün telaşına düşen. 

Var baba, birileri daha var. Yağmur yağdığında romantizme bağlayan, hatta manitacılık ayağına yağmurda yürümeye bayılırım diyenler var. Ama birde o yağmurda donuna kadar ıslanan, zaten düz günde yürümenin zor olduğu yağmurla balçığa dönen yerlerde ayağı kaymadan yürümeye çalışanlar var. Tek derdi namluya girmesin, mermi ıslanmasın diyeler. Kar yağsın artık ya... diyen kovalaklar var. Kayağa gidip şömine başında sıcak şarap içenler. Bir de karda yatanlar var. Görevi gereği arama tarama bitmemiş, devamı var. Hatta donanlar şehadete öyle yürüyenler oldu o birilerinden. 

Alınmanın alemi yok. Biz birileri dedik malum, tamamı demedik. O da ekmeğini öyle kazanıyor diyenler var. Asgari ücret kaç ekmek eder ? On asgari ücreti bir gecede yiyen birileri bunu ne bilsin. Arabasında unutulan parayı koşturup karakola götüren de var, bir türlü gözü doymayan birileri de. 

Hayatı seyretmek lazım .Birilerinin kim olduğunu unutmamak lazım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savaş yada kaç

Azerbaycan | Karabağ