Koruma 2



Kolluk Kuvvetlerine 

Öncelikle belirmekte yarar var. En iyisini biliyoruz iddiamız hiç olmadı. En iyisi olma çabamız hiç bitmeyecek ! 

Güvenlik söz konusu olduğunda “ Hiçbir zaman en iyi yoktur ! “ Aşırı güven ölümcül hatalara neden olur. 

Tedbirli olmak, çevik olmak, ekipman ve silaha çabuk erişmek, etkin kullanmak, silah olmaksızın konvansiyonel silah olmak ( fiziki kabiliyet ) başta sizin sonrada ekip arkadaşınızın hayatını kurtarır. 

İzlediğiniz videolarda eğri giden ne varsa değerlendiriniz notlar alınız. Doğru bulduğunuz konularda pratik yapınız. Görseller aşina olduğunuz, bildiğiniz, tekrar ettiğiniz hareketlerdir. TEK FARKLA ! 

Şimdi o farkı tarif edeceğiz. Sizlerde pratiğini mesai arkadaşlarınızla olmadı eşinizle yapınız. 

Beden dili okumak kolluk kuvveti için çok önemlidir. Tüm vücudu ve olası hareketlenmeyi okuyabileceğiniz bir tek yer var; 
HASMINIZIN YADA ŞÜPHELİNİN ÇENESİNİN BİR KARIŞ ALTINA BAKINIZ !.... 

Şüpheliyi hiçbir zaman konfor alanınıza sokmayınız. 
Şüpheli size yaklaşmaya çalışırsa geri çekiliniz ve çenesinin bir karış altına bakmaya devam ediniz. 

Buraya kadar okuduysanız şimdi pratiğini yapınız. Bir arkadaşınızı karşınıza alın, tüm canlı doğasının yaptığı gibi önce ( üstünlük kurmak için ) gözlerine bakın. Ellerini takip edemeyeceğinizi anlayacaksınız. Sizin omuzlarınıza tokat atar gibi dokunmasını isteyin. 4 hamleden ( sağdan yada soldan, nihayetinde size hangi eliyle dokunacağını size sormayacak ) bir tanesini engelleyebilirsiniz. 

Şimdi odaklanın bir kol boyu uzaklaşın be çenesinin bir karış altına bakın ! Omuzlarınıza dokunmasını isteyin ( tokat atar gibi, hatta tekme atar gibi yapmasını isteyin ) 

TÜM HAMLELERİ GÖRMÜŞ OLMALISINIZ !... 

Elini arkasına ( silah çeker gibi atmasını isteyin ) onu da görmüş olmalısınız ! Görmüyorsanız biz doğru anlatamadık. İlerde videosunu çeker nasıl çalışacağınızı anlatırız. 

Böylelikle size doğru üzerinde kesici delici dürtücü ve ateşli silah taşıyarak yaklaşan birinin, hangi elini kullanıyorsa o kolunun fazla sallanmadığını, omuzunun diğerine göre düşük olduğunu da göreceksiniz ! 

Vurun demiyoruz !!! Görsellerden bu sonuç çıkmasın ancak son noktada 

silaha davranılıyorsa hazır olun diyoruz ! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savaş yada kaç

BİRİLERİ VAR

Azerbaycan | Karabağ