Türk Tarım



11.02.2021
Harita önemli !

Çok eskiden kalma bir harita bu gerçi ama... Türkiye’nin tarım ve hayvancılık haritası. 

Nasıl oldu da bu güne geldik ! Ayçiçek tarlası doluydu Trakya’da. Çukurova, pamuk. Doğu Anadolu olduğu gibi şeker pancarı ve buğday... yaylalar her baş hayvan doluydu ! En azından bir zamanlar öyleydi. 

Mide ve bağırsak kanseri sayısı çok azdı. Kadınların tamamının tiroid bezi çalışırdı. 

Önce hibrit tohuma izin çıktı hatta ata tohumu yasaklandı. Bazı bölgelerde ekmeyene de ekmiş gibi para verildi ( destek ), öyle olunca adam niye eksindi ki. Şehir belediyelerini kendi partileri kazansın diye bir yasa çıkarıldı, şu kadar sayının altında nüfusu olan belediyeler kapandı, köyler MAHALLE oldu. Dolaysıyla meralar da ilgili belediyenin yeşil alanı ! Hayvanlar ahırdan çıkamaz oldu. Hazır yeme dayanıldı. Buğday ekip tohum alamayan çiftçi yeniden buğday ekmek için tohum almak zorundaydı. Parası yoksa almadı, almayınca da ekmedi. Saman lazım, hayvan dert mi yesin ! Hiç olmazsa ona saman alayım deyince gavurdan saman alandı. Beyaz Rusya’dan da buğday ! 

Tek ve gerçek gübre hayvan dışkısıdır ! Diğerleri kimyasaldır. Hem toprağı öldürür hem de yiyeni ! Memlekette hayvan yokki... gerçi çok varda ! Onların nüfus cüzdanı var. Brezilya’dan Avusturya’ya hayvan geldi. Yanında şarbon bonusu oldu. Amerika’dan bizon bile geldi. 
Örneklere ve yanıltılarak yapılmasına rıza gösterilen yanlışlara devam edebiliriz. Asıl yanlışın neresinden dönsek kar değil mi ! 

Son 18 yılın 14 yılında devlet içine sızmış bir terör örgütü ancak bu kadar zarar verebilirdi. Öyle bir verdi ki... 
Tabi 18 yıl öncesi de mükemmel değildi.

Gıda terörü illa hileli gıda değil. İki lokma ekmeği güç bela bulan insanların o iki lokmasından birinin alınması da terör. 

Devlete açık çağrımızdır; 
Köylüyü organize edin, 
Eğitin ( doğru tarım ) 
Köylüye ortak olun, 
Üreticiden tüketiciye tüm halkaları kopartın. Direk üreten ve tüketen arasında köprü kurun. 
Liberal ekonominin bit yavrularının oluşturulduğu tekeli kırmak için yerel idarelerin pazar kurmasına olanak verin. Her ilçe belediyesi kendi pazarını kursun ! Üreticinin kurduğu kooperatiften alsın halka cüzii karla satsın. İcraat  kaydedeceği için ilgili belediye kazansın, beldesine harcasın ! 

Bu ülkeyi çöl etmeyin !

Oğuz Ayaz-TürkTarım 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savaş yada kaç

BİRİLERİ VAR

Azerbaycan | Karabağ